Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Het Zuid-Limburgse Landschap 14 december

14 december 2019

Bezoekpunten

Hillensberg -net over de grens- met een oud Michaels Kerkpunt (een van de oudste sacrale bouwwerken in de streek, de 11e-eeuwse zaalkerk in Maaskeien en mergelsteen, 11e eeuw): welke Oer kwaliteit is daar verborgen, waarom werd dat door Rk christenen bestreden met een aardsengel Michael, tegen welk kwaad en hoe is het met het oude heilige bos dat daar ooit heeft gestaan?

Rond 100 BC verdrijven de Kelten de oerbewoners, dan komen de Germanen, dan Romeinen, dan Franken, dan Fransen, dan Pruisen, dan Nederland en nu dan Duitsland. Wat doet dat met de identiteit van een gebied?

De Kolleberg in Sittard: waar is de kolle, heks gebleven? En welke functie heeft dit acupunctuurpunt in het geheel en wat doen de katholieke rituelen – Sint Rosa -met deze eerplek?

Andere kwaliteitspunten op het Plateau van Doenrade, een golvende laagvlakte ontstaan door erosie van rivieren en beken, bezoek aan Roodebeek.

Algemeen:

– ontmoetingspunt om 10.30 uur: Hillensberg (net over de grens bij Sittard) bij de St. Michaels kerk

– meenemen; iets om op te zitten, en wat te delen voor een gemeenschappelijke lunch, drinken en een eigen cadeau voor de aarde sferen

–  bijdrage per dag: 40 euro dan wel naar vermogen

– voor vragen en opgave mailen en op de dag kun je me bellen op: 0614200028draken

Zaterdag  14 december 2019 10.30 – 17.00 uur

Gegevens

Datum:
14 december 2019
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Limburg
Limburg Nederland

Organisator

Instituut voor Gaialogie
Telefoon:
+31 6 14200028
Website:
http://www.gaialogie.nl