Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Verborgen subtiele kwaliteiten van de plek Dokkum en haar omgeving

januari 19

EUR 40,00

Verborgen subtiele kwaliteiten van de plek Dokkum en haar omgeving

De noordelijkste van de elf steden Verborgen subtiele kwaliteiten van de plek Dokkum en haar omgeving, de ‘diepere’ subtiele kwaliteit, dat nog steeds levendig aanwezig Is.

Zondag 19 januari (11.00– 17.30 uur)

Dokkum staat nu bekend als de stad waar Bonifatius is vermoord in de achtste eeuw. Maar alles wijst erop dat het een RK-mythe/reli fake nog steeds geestelijke en wereldse navolgers heeft dat in alle vormen in de stad wordt geëerd. Bepaalde historici hebben al lang getwijfeld aan dit gebeuren mede om de reden dat de hoofdkerk niet gewijd is aan Bonifatius maar aan de RK-held Martinus. Dat neemt niet weg dat deze missionaris deze plek heeft weten te benaderen maar op zijn reis daarheen tegenstand van Saksen en Friezen vond, die hem niet dulden in hun sferen. En voor hen met recht!

De stadsterp is al sinds de vroeg 9e eeuw een begraafplek en meer dan 1000 jaar begraven heeft de plaats bij de Martinekerk een ophoging gegeven van wel vier meter. Een ware dodenplek en de doodse sfeer hangt nog op het onooglijke kerkplein.
Archeologisch onderzoek maakt verder duidelijk dat hier geen woonterp is geweest maar een direct eenmalig opgehoogde hoge plaats, waarschijnlijk voor christelijke cultussen als kerk, later abdij en vooral begraven op de vermeende gedenkplaats terp waar een ‘RK heilige’ is gedood die wel elders ligt begraven.

Subtiel onderzoek ter plaatse geeft aan, dat hier al van een Fries heiligdom sprake is geweest waar Freya, de Godin werd vereerd en vooral geen bewoning was. De christenen hebben gewoon een belangrijke oude Friese cultusplaats uitgezocht dat ze hebben omgedraaid: van vrouwelijk naar mannelijk. Daar waren ze goed in om een andere tegengestelde onnatuurlijke weg te gaan.
Hoe kom ik daarop? We zijn onlangs in december 2019 op onderzoek geweest naar de oude sferen van Dokkum en vonden verschillende plaatsen waar de sferen en de subtiele wezens een ander verhaal lieten horen. Het is ook een van de 12 Friese kristalpunten – lichtplasma- in Friesland.

Dokkum is een oude Godinnenplek waarbij de sferen op horizontaal niveau wel weggedrukt zijn maar in de boven-, beneden en opzij sferen nog voldoende subtiele kwaliteit is te beleven.

Deze maand gaan we verder met lokaal onderzoek naar de Verborgen subtiele kwaliteiten van de plek Dokkum en haar omgeving. Heb je belangstelling meld je aan!

Wat gaan we doen op de dag?

Het kristal is een afdruk van het geheel. Heel Friesland heeft er twaalf, zo je noemt de dierenriem.
Bonifatius wilde het oude geloof uitroeien maar het is verankerd in het landschap, haar Sterrenpunten, haar vorm, haar hoeven. Dit is een heel oud gebied!

Bezoek aan:
– Het kristal- en sterrenpunt van Dokkum en de oude Godin van Dokkum: waar te ervaren?
– de oude waterlopen als het Dokkumer Grootdiep en de Zuider EE naar het Lauwersmeer met hun subtiele waterwezens,
– Aalsum, het actieve uitstroompunt van Dokkum
– Oude kwaliteits sferen bij Wetsens
– Dat wat op ons pad komt!

Elke tijd een andere wereldvisie, stappen terug in de tijd naar subtiele kwaliteiten die minder tijdafhankelijk zijn.

Algemeen:
– tijden; aanvang 11.00- einde rond 18.00 uur
– meerijden vanaf station Heerenveen rond 10.15 uur
– ontmoetingspunt: de terpkerk in Aalsum, rond 11.00 uur
– meenemen; iets om op te zitten, en wat te delen voor een gemeenschappelijke lunch, drinken en een eigen cadeau voor de watersferen.
– bijdrage per dag: 40 euro dan wel naar vermogen
– voor vragen en opgave mailen en op de dag kun je me bellen op: 0614200028.

Gegevens

Datum:
januari 19
Kosten:
EUR 40,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Friesland
Nederland

Organisator

Instituut voor Gaialogie
Telefoon:
+31 6 14200028
Website:
http://www.gaialogie.nl