Wieringen

Een Ontmoeting met het Wezenlijke van de streek Wieringen

Een  Ontmoeting met  het Wezenlijke van de streek Wieringen, het voormalige eiland en oude ondergrondplek.

WieringenOp zaterdag 19 november ga ik op stap naar het voormalige eiland Wieringen (wîr=hoogte)in de kop van Noord-Holland. Een reis naar een oude vast plek met een lang verleden. Er zijn markante (vroeg) christelijke plekken, Friese en Vikingplekken en van nog oudere bevolkingen.

Ook een plek waar  op en rond de oude constant  mensen-plekken een oudere bewoning door subtiele realiteiten is. Nu noemen we dat ‘de verborgen wereld’, de niet zichtbare realiteiten die naast de mensen samenleving, nu afgescheiden van de huidige mensen wereld in een andere dimensie leven.

Het verleden kent vele invasie volkeren die komen en gaan en een nieuwe heersers cultuur stichten. De oude cultuur duikt onder, verdwijnt of gaat in het subtiele. Op deze dag wil ik  met je dit verborgen ‘hoge land’  ontmoeten met haar subtiele bewoners, hen eren, hun meningen horen over de bestaande heersers bewoning en onderzoeken of we iets voor hen kunnen doen.

De vier elementen werelden staan centraal, zoals de oude mensenrassen en de landwezens – het oude hobbitvolk, en de sammelkes-  de waterwezens aan het grote Water, de luchtwezens/vogelwerelden en de vuurwezens bij ondermeer de ver roomste Michaels plek Oosterland. En de wachters/beschermers , de Goden/Godinnen, het eilandwezen,  de nieuwe sferen en vooral dat wat zich aandient!

Ook bezoeken we de recent gebouwde “Heidense rustplaats” en op 7 november officieel geopende kapel op de voormalige ‘Heidense kapelplek van Stroe, nu de oude begraafplek.

Na afloop kunnen we bijvoorbeeld een ‘statement maken’van dit onderzoek en het op internet plaatsen.

We ontmoeten elkaar bij Oosterland op de parkeerplaats ten noorden van de kerk van Oosterland. Vandaar neem ik je mee naar verschillende ontmoetingspunten.

Neem vooral verschillende geschenken mee voor het eiland en haar subtiele bewoners, warme buitenkleding voor jezelf, eventueel iets om op te zitten en iets voor een gemeenschappelijke maaltijd.

In de ontmoeting met het subtiele staat buiten centraal maar ook jezelf wordt natuurlijk geraakt en ‘ont-wikkeld’, gevoed en gewijd……

Wil je komen en de afstand is een probleem, mogelijk kun je met iemand meerijden uit de buurt. Laat het me weten als dat nodig is.