Publicaties

Publicaties en uitgaven van Dick van den Dool. Wij zijn moeder aarde aan het herontdekken, lijkt het. Steeds vaker zie je mensen bomen omhelzen, met pendel en wichelroede ‘energieën’ meten of mediteren op oeroude heilige plaatsen.

Kloostergeheimen ter Apel

“Kloostergeheimen ter Apel”.  Laat je intuïtieve, spirituele kant activeren met Kloostergeheimen Ter Apel. Dick van den Dool, één van de bekendste geomanten van ons land, heeft op basis van de geomantische leer twee spirituele belevingswandelingen samengesteld. De eerste route is een rondgang door het klooster Ter Apel. De tweede route is een wandeling in de directe omgeving van het klooster. Details
Auteur(s) : Dick van den Dool
Uitgeverij: Belevings Projecten Girbe Buist
ISBN : 9789052945637
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina’s : 108
Verschijningsdatum : maart 2024
Gewicht : 178
Afmetingen : 212 x 149 x 5 mm. De verkoopprijs van het boek is 15 euro. Het boek kan worden besteld via info@profiel.nl

Magie langs de IJssel

MAGIE langs de IJssel, publicaties Dick van den Dool e.a.

Magie langs de IJssel
Ontdek de verborgen geschiedenis van de Hanzesteden

isbn/EAN 9 7890 6947 0269
KCO , 2007
Het boek inclusief de twee audiotours is niet meer in de boekhandel verkrijgbaar, maar wel via Dick van den Dool zelf
kosten € 24,50 ex verzendkosten

Een wandelgids langs spirituele plekken in Stad & Ommeland van IJssel en Zwarte Water.Acht verrassende wandelroutes en twee audiotours door de Hanzesteden. Ontdekt de minder bekende geschiedenis van de zeven Hanzesteden; Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, Hasselt en Kampen. Magie langs de IJssel is niet zo maar een reisgids, maar laat u vanuit de geomantie minder bekende aspecten van het Hanzeverleden ontdekken.
Het ontstaan en de ontwikkeling van de oude Hanzesteden werd destijds mede bepaald door het vaststellen van krachtplaatsen, leylijnen, de vier elementen en de juiste materialen, vormkracht en kleuren. De geomantische stadswandelingen zijn samengesteld door Dick van de Dool. de audiotours van Zwolle en Zutphen zijn gemaakt door meesterverteller Willem de Ridder. Een ode aan de IJssel!

Op zoek naar de draak in Limburg

Op zoek naar de draak in Limburg publicaties Dick van den Dool

Op zoek naar de draak in Limburg en andere bijzondere verhalen over de geschiedenis van het Nederlandse landschap

Dick van den Dool, geomant, wijdt zich al sinds jaar en dag aan ervaren, laat dit boekje in enkele sfeerschetsen zien. Met Dick van den Dool reizen we naar een aantal bijzondere plekken in Nederland om te horen wat die plekken ons te vertellen hebben.

We doen hunebedden aan in Drenthe, kerkjes op Friese terpen, een voormalig Keltisch heiligdom in Noord-Brabant. We proeven het vuur onder de Limburgse bodem het spirituele klimaat in Utrecht en Amsterdam, de gewijde sfeer in een Deventerse crypte. Het einde van de reis is een huis, zomaar ergens in Nederland, onze eigen plek ons zelf.
niet meer in handel
te bestellen bij Dick van den Dool, kosten € 8,- , met verzendkosten € 10,-

Omgevende natuurlijkheid

Omgevende Natuurlijkheid publicaties Dick van den Dool

Omgevende natuurlijkheid

gedichtenbundel, Cicerone 2000, Enkhuizen,

I.S.B.N. 90-75059-06-X
uitverkocht

Leylijnen en leycentra in de lage landen

Leylijnen, publicaties Dick van den Dool e.a.

Leylijnen en leycentra in de lage landen

Wigholt Vleer

217 heilige plaatsen in Nederland en Vlaanderen.

Als historicus verrichtte de auteur jarenlang onderzoek naar leylijnen en leycentra in Nederland en Vlaanderen. Meer dan 200 centra zijn met de wichelroede opgespoord en verkend. Paragnost en regressietherapeut Dick van den Dool verleende aan dit……..

Leylijnen zijn een wetenschappelijk erkend verschijnsel. In 1982 promoveerde de radiësthesist dr. Jörg Purner aan de universiteit van Innsbrück (Faculteit Bouwkunde) op zijn onderzoek naar leylijnen in de oudste kerken van Europa. Purner ontdekte dat de lengte-as van de kerken parallel loopt met een leylijn en dat het altaar van de kerk altijd op de kern van een knooppunt werd geplaatst. In het eerste, inleidende deel van deze atlas worden onder andere onderzoekingen in Engeland en Duitsland beschreven en wordt aandacht besteed aan verschillende aspecten van het leylijnenverschijnsel. Deel twee bevat de beschrijving van meer dan 200 centra in Nederland en Vlaanderen. In dit deel zijn, behalve de feitelijke gegevens over ouderdom, plaats, ligging en sterkte van het centrum en een beschrijving van het onderzoek ter plekke, veel foto’s en kaartjes opgenomen.

Als boerenzoon had Wigholt Vleer geen interesse voor de boerderij, maar des te meer voor geografie, historie en mysteries. Gedurende tientallen Jaren schreef hij diverse publicaties over onderwerpen op dit terrein. Einde 1981 leken hartritmestoornissen het einde te brengen. maar op wonder baarlijke wijze volgde herstel. Daarna wijdde de auteur zijn leven aan studie van parapsychologie, astrologie en de leylijnen en leycentra.

ISBN 90-202-1109-9
Uitverkocht

Langs mysterieuze plaatsen in zuidwest-Engeland

Mysterieuze Plaatsen publicaties Dick van den Dool e.a.

Langs mysterieuze plaatsen in zuidwest-Engeland

Wigholt Vleer / Dick van den Dool

Stonehenge, Glastonbury en Avebury zijn wereldbekende namen. Het zijn de magische trekpleisters van Zuidwest-Engeland, die zich in een steeds groter wordende belangstelling mogen verheugen, zowel in kringen van New Age als bij geinteresseerden in het prehistorische verleden. In de zomer van 1992 bezochten, onderzochten en fotografeerden de auteurs Wigholt Vleer en Dick van den Dool zestig magische of mysterieuze plaatsen

Van elke plek worden de historische aspecten belicht en worden het karakter en belang van het heiligdom en de sterkte van het leycentrum beschreven. De eventuele beelden die Dick van den Dool doorkreeg, zijn eveneens aan het papier toevertrouwd.

Voorzijde omslag: Stonehenge, gezien door een fish-eye lens. De massieve imposante stenencirkel Stonehenge (Wiltshire, Engeland) werd meer dan veertig eeuwen geleden opgericht en werd waarschijnlijk gebruikt als zonnetempel waarbinnen de bewegingen van zon, maan en de belangrijkste sterren waren af te lezen.

ISBN 90-202-2750-4

uitverkocht